Charakteristika: švestka – pomeranč – čokoláda
Farma: Mildred Esperanza Urrea
Region: Potrerillos, Corquín, Copán
Druh: Arabica (IHCAFE 90)
Způsob zpracování: přírodní
Nadmořská výška: 1250 m. n. m.
Mildred Esperanza Urrea spolu se svým manželem Wilfredem Estevezem Molinou vlastní kávovou farmu Don Joaquin. Tato farma je pojmenována po Wilfredově otci, který je inspiroval k pěstování výběrové kávy. Původně farmu tvořily pouze ovocné stromy, avšak později se rozhodli přidat i kávovníky. Kromě kávovníků se na farmě nacházejí stromy sloužící k těžbě dřeva, ovoce a okrasné rostliny, které slouží jako stín pro kávovníky. Veškeré zpracování kávy se provádí v Aruco Mill, kde hodnotí kvalitu třešní a rozhodují o dalším zpracování které trvá 20 až 30 dnů v závislosti na počasí.
Kategorie: | Koupit kávu |
---|